
Irak’ın Basra bölgesinde, TotalEnergies tarafından yürütülen Associated Gas Upstream Project Phase 2 (AGUP2)* kapsamında Merkezi İşleme Tesisi projesinde saha mobilizasyonu ilerlerken, ENKA proje ekibimiz de çevresel ve sosyal değer yaratma çalışmalarını da aynı hızla başlatmıştır.
5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, çevrenin korunması, atık yönetimi, biyolojik çeşitliliğin korunması, yaban hayatı ile karşılaşılması durumunda izlenecek prosedürler, yerel toplumlara saygı, çalışan sorumlulukları, şikâyet mekanizması ve saha dışı davranış kuralları gibi temel çevresel ve sosyal konularda farkındalık oluşturmak amacıyla saha genelinde bir toolbox toplantısı düzenlenmiştir. Toplantının ardından, proje yönetimi ve saha çalışanlarının katılımıyla çevresel sorumluluğu teşvik etmek, biyolojik çeşitliliğin korunmasına katkıda bulunmak ve temiz, güvenli bir çalışma ortamını desteklemek amacıyla bir çevre temizliği etkinliği gerçekleştirilmiştir.
Toplumla etkileşim faaliyetleri kapsamında proje ekibi, işveren ile birlikte, Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören çocuklara destek olmak ve hasta refahı ile sağlık hizmetlerine katkıda bulunmak amacıyla Basra Çocuk Hastanesi’ni ziyaret etmiştir. Ziyaret sırasında, hasta bakım hizmetlerini, tedavi süreçlerini ve sağlık personelinin yürüttüğü değerli çalışmaları desteklemek amacıyla hastane yönetimine ve sağlık çalışanlarına çeşitli hediyeler ve tıbbi malzemeler takdim edilmiştir. Ayrıca, genç hastaların moralini, motivasyonunu ve genel iyilik hallerini artırmaya yardımcı olmak amacıyla çocuklara boyama setleri ve şapkalar dağıtılmıştır.
Bu girişimler, ENKA’nın projeyi sürdürülebilir şekilde hayata geçirmenin yanı sıra çevreye ve yerel toplumlara katkı sağlamaya verdiği önemi göstermektedir.
*Üretimi artırmak ve Ratawi’yi Irak’ın en düşük emisyonlu petrol üretim sahalarından biri olarak konumlandırmak amacıyla yürütülen Ratawi sahası yeniden geliştirme projesi 2. Fazı.