
ENKA’nın Irak’ta yapımı devam etmekte olan Samawa 750 MW Kombine Çevrim Santrali projesinde, Pandemi Yönetim Planı kapsamında bir PCR Laboratuvarı kurulmuş ve 13 Aralık 2020 itibarıyla hizmete girmiştir.
Ekstraksyon cihazı ve son teknoloji ile donatılan laboratuvarda günde 1.000 adete kadar test numunesi işlenebilecek olup, Samawa ve Dhi Qar Kombine Çevrim Santralleri projelerinde görev yapmakta olan çalışanlarımızın düzenli tarama ve takip testleri bu laboratuvarda yapılacaktır.
Laboratuvarda gerçekleştirilecek testler, proje doktorlarımız ve uzman laboratuvar teknikerleri gözetiminde yapılacaktır. Sonuçlar eş zamanlı olarak İstanbul’da bulunan Mikrobiyoloji Profesörümüz tarafından da incelenecek ve yorumlanacaktır.